Red&white ink Tornio

Tulipa käytyä morjestaan paikkakunnan omaa tatuoitsijaa verstaassaan matinkadulla.
Jo ovelta miellyttävä murukahvin tuoksu kutsui ohikulkijan astumaan verstaaseen peremmälle.

Janne Kvist olikin asiakkaan kimpussa ja viimeisteli hienoa enkelinkuvaa rintaan.
Aikaa oli kuitenkin vastailla muutamiin kysymyksiin joita lapland tattoo crew hänelle esitti.
Siirrytäämpä kyselemään miehen tuntoja.

Mistä metallimies saa ajatuksen alkaa päätoimiseksi tatuoijaksi?

Ajatus tuli ihan puhtaasti mielenkiinnosta tätä alaa kohtaa. Oltiin niihin aikoihin oltu jo useampia kuukausia tekemässä niin sanottua "parin viikon" hommaa eräällä isolla työmaalla Torniossa, ja sitten yhtenä aamuna vaan päätin että tämä oli tässä. Niihin aikoihin iipulla oli liike torniossa ja se lupaili että pääsis katteleen touhua sinne tarkemminki. Karjalaisen Jammo sitte lopulta maltto alkaa opastaan tarkemmin näihin touhuihin, joten päätös oli aika helppo tehdä.

Voiko tatuoijana työskentelyyn leipääntyä kuten joskus tuppaa käymään ns. normaalitöissä?

Jokainen päivä on onneksi erilainen, ja meillä on liikkeessä sen verran erikoinen ilmapiiri että ihan helpolla ei tuollaista fiilistä tule.
Joskus on oikein pitkän päivän jälkeen tuntunu että vois huomenna jäädä sänkyyn, mutta kyllä se tunne on aamulla jo häipyny.

Onko aiheita jotka kyllästyttävät entä mitä sellaista olisi mitä olisi mukava tehdä mutta kukaan ei ole älynnyt sitä kysyä?

Ei niinkään aiheena ole mitään mikä kyllästyttää, mutta ne tietyt kuvat jotka moni on netistä tulostanu ja tuo mukanaan ja haluaa juuri sellaisena sen iholle. Ne alkaa harmittaan, toki siinä vaiheessa aina pitää asiakkaalle osata sanoa että tämä kyseinen kukka/tähti/kiekura kuva on kannettu pelkästään meidän liiteriin jo useita kymmeniä kertoja, että kyseessä ei ole mikään kovin uniikki juttu. Aina niistä jonku kompromissin saa aikaiseksi. Peittokuvat on yleensä niitä jotka saa niskakarvat pystyyn, ja niitä en mielellään tee, niitä varten on Halo tattoon Tomppa. Uskalsin sanoa, ku tiedän että Tompalla on jokin outo perverssio näitä cover-up kuvia kohtaan.

Viimeksi ku kysyttiin että mitä olis mukavaa tehä, niin sanoin että oma naama, ja senhän joutu tekeen, niin en uskalla tähän oikein vastata mitään.. Yleensäkki nautin työstäni sen verran että melkein mitä vaan on hauska tehdä. Ehkä enemmän toivoisin värikuvia. Me ollaan kuitenki sen verran kalpeaa kansaa että meidän iho toimii hyvin värikuvien kanssa.

Onko hyvällä asiakkaalla selkeä tieto mitä haluaa tatuoinniltaan ,hahmotelmaa tai mallia valmiina vai antaako hän vapaata suunnittelua artistille itselleen?

Lähtökohta pitäis minun mielestä olla se että asiakas tietää mitä haluaa ja mihin. Meidän tehtävä on saada toteutettua se asiakkaan iholle, mehän ollaan sille asiakkaalle töissä. Joskus joutuu tyrmäämään koko idean tai suositteleen toista tatuoijaa. Siitä on hankala lähteä tekeen mitään jos tyyppi kävelee liikkeeseen ja sanoo että mie haluan tatskan, no minkälaisen, ihan sama tee jotaki vaikka tuohon käteen. Ei näin!! Ainahan se helpottaa jos tuo jotain suuntaa antavaa materiaalia mukana, oli se sitten maalaus, juliste tai vaikka mummon rintsikat, siinä pääsee helposti kärryille mitä asiakas on hakemassa.

Tatuoijan työpäivät ja viikot ovat pitkiä millä nollaat pääsi töiden jälkeen vai tuleeko harrastettua vapaa ajallakin kaikkea mikä liittyy tatuointeihin tai piirtämiseen?

Nukun, syön, nukun uudestaan ja herään syömään. Onneksi koira on tullut isäntäänsä ja tykkää kans nukkumisesta ja syömisestä. Joskus tulee pyörittyä talvisin lätkä matseissa syömässä makkaraa ja kuuntelemassa ylpenä ku tyttäreni haukkuu tuomarit ja suurimman osan pelaajista. Viimeiset pari vuotta vapaa aika on mennyt enemmän ja vähemmän talo projektin kimpussa, jotain mopo viritelmää olis mukava alkaa kynsiin vasta painona työlle.

Tyylisuunta joka tällähetkellä ykkönen entä mikä ei kiinnosta niin paljon tai jopa ei ollenkaan?

Ei mulla ole mitään tiettyä tyylisuuntaa joka olis ykkönen. Oldschool olis sellainen mitä olis mukava alkaa kehittään omalla kohdalla, esimerkiksi Pinolan Sampan työt on niin saatanan makeita, samoin ku hexan. Tämmösessä pikku kylässä pitää olla enemmänki sellainen sopivasti joka paikan höylä.

Kollega joka ansaitsee tulla mainituksi?

Moretin Mika, mies, hiukset ja sielu. Mikalta olen oppinu ja väijyny todella paljon tästä alasta. Ollaan istuttu monesti yö myöhään liikkeessä puhumassa miten kannattaa itseään kehittää tatuoijana. Näitä oppeja ei googlesta löydä, ja jos joku jolla on vajaan 20vuoden kokemus, haluaa opastaa sinua, niin se on parasta oppia!

 Television tatuointi ohjelmat tuleeko kateltua? ovatko tällaiset ohjelmat hyvä juttu vai pahasta?

Mulla ei ole telkkaria.. Pari jaksoa olen nähny näitä jenkki ohjelmia, ihan kelpo viihdettä, mutta antaa mielestäni osittain väärän kuvan tältä alalta.

Vastaus kysymykseen jota ei käsitetty kysyä mutta johon sulla on hyvä vastaus?

Kyllä, mulla on pastorin tutkinto jenkeistä.
(toim.huomaa. Olenkin aina miettinyt Jannen syvällistä ja harrasta olemusta mutta tässäpä tähänkin viimein vastaus.Kukapa olisi uskonut?)

 Teillä tulee messuille vieras Tsekeistä Prahasta. kerroppa vähän mitä odottaa?

Meille tulee Prague inkistä Lopes Lopess vieraileen messuille, sekä messujen jälkeen tornion ja oulun liikkeessä herra tekee pari päivää töitä. Oulun messuilla kaveri oli myös mukana, ja erittäin mukava herrasmies joka tekee mielellään kuvia laidasta laitaan. Värikuvista tykkää silti enemmän. Lauantaina meidän pisteeltä löytyy myös lävistämässä Joni herra joka tekee myös arpitatuointeja. Näitä ei tietääkseni ole vielä messuilla täällä ollut. Erika joka meillä on lävistäjänä on lupautunut jonille "uhriksi" jotta ihmiset näkee minkälaista touhua se on.
https://www.facebook.com/Prague.Ink.Tattoo
http://www.pragueink.cz/?page_id=56

Tornion red&white ink tattoo liikkeeseen voit hieroa tuttavuutta myös sähköisesti.
Red and white ink Tornio
facebook Red And White Ink Lapland