LTW uutisointia

Ennen maaliskuisia Turun ja Helsingin keikkoja, ruotsalainen MUSTASCH esiintyy 12. helmikuuta Tornion suositussa Lapland Tattoo Weekendissä.

- Meillä kävi hyvä säkä. Kun Hardcore Superstar peruuntui, saatiin pikapikaa paikkaajaksi kaksi kertaa parempi göteborgilaisbändi, tapahtuman puuhamies Juhani Sirniö myhäilee tyytyväisenä.

Jo muutaman vuoden Lapland Tattoo Weekend on luottanut ruotsalaiseen laaturockiin. Pari vuotta sitten Backyard Babies aiheutti yleisöryntäyksen legendaariseen rokkimestaan Umpitunneliin. Viime vuonna pääesiintyjä oli Sparzanza ja nyt uskotaan Mustaschin vetovoimaan.

Lapland Tattoo Weekend sai alkunsa 1990-luvun lopulla pienestä moottoripyörätapahtumasta ja pikkuhiljaa se on kasvanut ja kerännyt enemmän ja enemmän yleisöä ja yrittäjiä, tatuointilikkeitä ja vaatemyyjiä, sekä Ruotsista, että Suomesta.

Tänä vuonna tapahtuma laajenee Umpitunnelista myös kadun toiselle puolen Tornion kaupunginhotelliin, joka tarjoaa Tattoo-väelle kevyemmän musiikillisen vaihtoehdon; swingiä, boogieta ja bluestrion Henry O`Band, jonka jenkkirumpali on soittanut muun muassa Joe Cockerin, Memphis Slimin ja Jimi Hendrixin kanssa.

Mustasch, Lapland Tattoo Weekendin vetonaula, kuuluu skandinaavisen raskaan rockin kärkikaartiin. Se palkittiin vuosi sitten viimeisimmästä albumistaan Mustasch Ruotsissa arvostetulla Grammy-palkinnolla. Ensimmäinen kerran se tapahtui vuonna 2007 pitkäsoitosta Latest Version Of The Truth.

Takana Mustaschilla on aktiivista uraa kymmenen vuotta ja pikkuhiljaa se on tullut tutuksi kotimaassaan myös syvemmissä kansankerroksissa, erityisesti yhtyeen pahan pojan laulaja Ralf Gyllenhammarin vuoksi, joka viime vuonna nähtiin sikäläisessä Kuorosota-ohjelmassa ja ennen joulua lööpeissä, kun hän teki Keith Richardsit eli oli nokkapokkasilla rocktoimittajan kanssa.

Tähän mennessä Mustaschilta on julkaistu viisi albumia, joista ensimmäinen Above All tuli ulos 2002 ja nousi heti Ruotsin Top 40-listalla ja oli siellä 17 viikkoa. Albumilta lohkaistulla sinkulla Down in black yhtye ylitti rajat ja pääsi rockpiirien suosioon myös meillä. Suurin heidän hiteistään on Double nature, jota voit kuulla nykyään Volvon mainoksessa. Eurooppaa yhtye on kiertänyt muun muassa Motörheadin ja Volbeatin kanssa.

Tornion keikan jälkeen Mustasch suunnistaa Ruotsin kiertueelle ja maaliskuun 2. päivä yhtyeeltä ilmestyy kokoelma The New Sound of the True Best, jolla se soittaa uusiksi lavabravuureitaan. Levyltä löytyy myös uusi kappale Angel`s share, joka kuullaan livenä ensi kertaa Suomessa ja Torniossa.